Vorig jaar 27-28 Oktober mijn eerste reis gemaakt met Moeder Ayahuasca.

Ayahuasca is een drank en wordt al duizenden jaren ceremonieel gebruikt als medicijn voor lichaam en geest door de bevolking van het Amazonegebied. Ayahuasca heeft een sterk reinigende, helende en visionaire werking. Er wordt vaak gesproken over Madre Ayahuasca (Moeder Ayahuasca), omdat veel mensen de energie van Ayahuasca ervaren als een liefdevolle en vrouwelijke energie.

De laatste decennia heeft Ayahuasca wereldwijd enorm gewonnen aan belangstelling en bekendheid. De drank wordt door therapeuten en sjamanen steeds vaker en met opmerkelijke resultaten ingezet bij hun werk. Ook in wetenschappelijke kringen heeft Ayahuasca de aandacht getrokken.

Onderzoek heeft inmiddels verbluffende resultaten aangetoond over het gebruik van Ayahuasca.

Tijdens de nabespreking van de ceremonie kon ik de juiste woorden niet vinden om mijn 1e reis met Moeder Ayahuasca te beschrijven. Ik ben beter met woorden op 'papier' soms....

28-10-2016

A Dragons tale, (een ayahuasca verhaal)

Al langer borrelt er iets in mij,
Diep in een grot, achter tralies in het donker nesteld zich een mytisch wezen. Opgeloten bang voor zijn eigen grootheid, zijn kracht, is de wereld wel klaar voor hem? Vuurrood, van woede, opkropping en pijn....

Tijdens mijn reis met de Ayahuasca, zag ik een glimp van dit wezen. voordat ik verdween in een wereld van psychedelische taferelen, licht, vormen, draaiende carrousselen. Telkens werden mij lessen aangereikt, oude stukken van dit, maar ook van vorige levens. Ik mocht de relatie met mijn ouders, exen, kinderen, enzovoort helen. Oude lijnen weghalen, lessen afsluiten, onbeschrijfelijk zoveel liefde.

Ik word me bewust van mijn lichaam, maar mijn lichaam is bewust 'weg' onverklaarbaar beweegt mijn lichaam, elke emotie die ik hoor en zie van de mensen om mij heen. Als iemand 'energetisch' 'over' geeft, gaat het dwars door mijn lichaam. Huilen van anderen, snijd dwars door mijn lichaam. De muziek, snaren van de viool, de kleuren, de carroussel. Alles is verbonden.
Ik reis dieper, vlieg door de kosmos, ben verbonden met de oerkracht, ik transformeer, voel mijn schedel van vorm veranderen, oerkrachten.. Door de tijd van de ming dynastie, verbonden heid met de samoerai. Zonnegod Ra, (een driehoek blijft in mijn herinnering) Pyramides, lichtlijnen, verbindingen. Zo intens. Ik pas niet meer in mijn lichaam.

Ik merk dat ik 'groter' ben, de emoties van de mensen om mij heen, zijn mijn eigen emoties, ik gebruik hun lichamen om hun processen mee te verwerken, hun processen die ook mijn emoties verwerken. Ik voel mijn levens energie door hen heen stromen, zij zijn mij, ik ben hun.

In een glimp ik zie mijn vleugels, gevormd door de mensen die om mij heen liggen. Mijn lichaam, vol schubben. En weer ga ik dieper. Elke ademhaling maakt mij meer bewust van wat er gebeurd. Ik mag 'eruit' komen, ik mag aanwezig zijn. Ik mag in mijn eigen kracht staan. Ik hoef mijzelf niet meer op te sluiten.

Nog dieper, nog meer wonden helen, het lijkt niet op te houden, de kleuren, de pijnen, alles ervaar ik vredig, en waak over de groep, met mijn ogen open ben ik me volledig bewust van alles wat er om mij heen gebeurd, maar ook gebeuren er dingen die niet verklaarbaar zijn. Maar alles is goed, ik kan niet alle touwtjes vasthouden. Het leven is vaak onverklaarbaar. Dat maakt het zo mooi. Dankbaar onderga ik de transformatie. Ik accepteer de eenheid met mijn nieuwe lichaam. De verbinding. Mijn doel.

Voor mijn gevoel lig ik uren met ogen open.. maar moeder ayahuasca is nog niet klaar me. Ik mag nog niet opstaan, eerst wennen aan mijn nieuwe realiteit.

Mijn draak, is vrij, groen met vlammend rode vleugels. De beleving begint te landen, te zakken. En de draak mag mee en zakt langzaam helemaal in mijn eigen lichaam. Opstaan, opstaan in een nieuw lichaam, landen, terug op aarde. Dat blijkt nog een hele klus, meerdere keren val ik terug op mijn bed, totdat ik mijn klauwen sterk genoeg heb om erop te staan.

Een nieuwe reis begint.

Thank you mother Ayahuasca,

Drifting in a world of love. Awakened from the soul. Aligned from the ❤️. I am, we are, eternal.

Namasté ॐ

Johannes AloijsiusLoading Conversation