Het Sturen van Energie


We gaan het hebben over intenties en affirmaties.

In mijn eerdere stukjes schreef ik al over het hebben van een intentie dat dat zo belangrijk was om energie te sturen!! Maar wat is een intentie nu eigenlijk??

Intenties,
Met een intentie word hier bedoeld, 'wat je wil bereiken'
Maar wat wil ik bereiken? Dat kan alles zijn, van het sturen van energie, verbeterende gezondheid, relaties, financiële vrijheid enz enz enz.

Met een juiste intentie, ga je ervan uit dat je het resultaat al hebt bereikt, ook al is dat niet zo. We gaan altijd uit van het mooie positieve resultaat, of nog beter als dat.

Hoe doen we dit nu, de juiste 'intenties' de lucht in sturen??
Dit kunnen we doen door middel van Affirmaties...

Affirmaties zijn teksten die je in gedachten of hardop uitspreekt en die je gedachten beïnvloeden en versterken. Zonder dat je het door hebt, gebruik je de hele dag affirmaties, naar jezelf (“Dit lukt me nooit!”), naar je kinderen (“Wat ben jij toch vervelend vandaag!”), naar anderen ("Dat is veel te moeilijk voor jou"). Meestal gebruiken we affirmaties op een negatieve manier. Door ze bewust en op een positieve manier te gebruiken en regelmatig te herhalen kun je je gedachten over jezelf veranderen - en dus ook je leven.

Want zoals we mogelijk al weten groeit alles waar we aandacht aan geven!!
Zowel positief als negatief.

Ik denk dat vele van ons zich hier wel in kunnen vinden, vaak helaas vooral in het negatieve stukje. Hiervoor is het belangrijk om echt te gaan omdenken, de juiste intenties weg te sturen dmv dagelijkse positieve affirmaties. De kunst is herhaling, herhaling, herhaling, en vertrouwen hebben in de positieve uitkomst, of BETER dan dat.

Doorbreek je overtuiging
Soms kan het gebeuren dat je een bepaalde affirmatie bijna niet over je lippen kunt krijgen. Of dat je kwaad wordt of verdrietig als je een bepaalde affirmatie leest of uitspreekt. Dat kan betekenen dat bij jou de overtuiging van het tegendeel heel diep zit. Om uit te vinden waar het probleem zit en hoe je jezelf steeds weer negatieve gedachtes voorhoudt helpt de volgende oefening:

Neem een stuk papier en trek middendoor een verticale lijn. Schrijf aan de linkerkant de affirmatie. Schrijf nu aan de rechterkant de gedachte die in je opkomt tijdens het schrijven van de affirmatie. Herhaal dit net zo lang tot de gedachtes die je rechts opschrijft positief zijn in plaats van negatief. Ga door met het opschrijven van de affirmatie, ook al schrijf je 'm honderd keer.

Oefen net zo lang op die bepaalde affirmatie tot je ‘m lachend, met een blij hart, hardop en duidelijk kunt uitspreken. Pas dan heb je de positieve tekst als waarheid geïntegreerd in jezelf.

Hopelijk kunnen we hier iets mee om de (onze) wereld nog mooier te maken.

Hier een aantal affirmaties, die je mogelijk op weg kunnen en mogen helpen:

In mijn hoofd is alleen nog plaats voor positieve, levenskracht versterkende gedachten. Ik maak nu de stap om mijn leven te veranderen door mijn gedachten te veranderen.

Vanaf vandaag gaat alles elke dag beter
Ik ben gezond, fit en vitaal
Ik leef in vrede en harmonie
Ik accepteer mezelf zoals ik ben
Ik vergeef mijzelf/iemand dat…
Rijkdom komt in alle vormen naar mij toe
Alles wat ik doe is een succes
Ik sta in mijn kracht
Ik verdien het om gezond te zijn
Ik ben het universum dankbaar voor mijn gezondheid, leven en mijn geluk..

Mijn eigen kracht affirmatie, Ik ben licht, liefde, gezondheid en voorspoed, of beter dan dit.

Achter elke affirmatie kun je nog de toevoeging doen ' Of nog beter dan dit" om het nog meer kracht toe te zetten.

En blijf geloven in de positieve uitkomst van wat jij uitzend !!! Jij hebt het verdiend....

Veel licht en liefde,

Johannes

Loading Conversation