Onze gedachten zijn de geboorte van onze eigen werkelijkheid.


Van kinds af aan hebben je ouders, leraren, mentoren etc. je waarschijnlijk van alles verteld over hoe de wereld in elkaar zit. Misschien hebben ze je heel veel positieve dingen verteld, maar misschien ook negatieve, bijvoorbeeld dat de wereld een onveilige plek is, of een plek waar veel tekort is aan van alles. Dat je heel hard moet werken voor je geld en dat er veel concurrentie is. Dat je dromen mag hebben, maar dat je niet ontkomt aan de realiteit. Word het niet eens tijd dat we onze wereld + gedachten in onze eigen handen gaan nemen??


Rust in mijn hoofd


Is dat wel zo? Waarom hebben mensen verschillende ervaringen? Waarom heeft de één veel succes, geld of veel liefde in zijn leven en de ander niet? Toeval? Puur geluk of pech? Zo heb ik zelf lang gedacht, totdat ik ging ervaren dat het anders in elkaar stak en ik mijn eigen leven dramatisch kon veranderen van een leven waarin ik dacht dat ik hard moest zwoegen voor mijn gelden altijd moe was, naar een leven van balans, mogelijkheden en succes. En ik ervaarde rust in mijn hoofd.Ik heb nog niet alles wat ik zocht, maar laat dit los, en geef t over aan t universum.

Wat deed ik anders? In plaats van mezelf elke dag volledig de put in te praatten, stapte ik af van mijn negatieve gedachten en overtuigingen, een overtuiging is een gedachte die je heel vaak hebt herhaald en die waarheid voor je is geworden, zoals ‘het is moeilijk om succesvol te zijn’, ‘daar moet je hard voor werken’, ‘je kunt geen geld verdienen met dat wat je het leukste vindt om te doen’, ‘relaties zijn moeilijk’, ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’, ‘het mag niet makkelijk’ enz. enz. En ik begon met het creëren van nieuwe positieve overtuigingen.
Hierdoor legde ik de verantwoordelijkheid van mijn leven bij mezelf in plaats van bij andere mensen of situaties. En kreeg ik de regie weer in handen in plaats van dat ik slachtoffer bleef van mijn eigen situatie.


‘Ik sta toch elke dag voor t rode stoplicht’


Ik begon met nadenken over wat ik werkelijk wilde. Ik wist heel goed wat ik niet wilde, maar had geen idee over wat ik wel fijn vond. Over hoe ik wilde dat mijn leven eruit zag in plaats van hoe het was op dat moment. Veel mensen geloven dat hun leven is zoals het is, waardoor ze elke dag hetzelfde verhaal blijven vertellen. Het is ook lastig om uit de dagelijkse realiteit te stappen, omdat je continu wordt bevestigd in je eigen overtuigingen. ‘Het is toch zo dat niemand me mijn succes gunt, op mijn werk zien ze me niet staan’, ‘ik sta toch elke dag voor t rode stoplicht’. Maar wat je dagelijks ziet met je ogen is alleen maar een vertaling van je eigen gedachten en overtuigingen. Programma’s die je elke dag, vaak onbewust, opnieuw afdraait.


Uit de vicieuze cirkel


Totdat je besluit uit je vicieuze cirkel te stappen. Vaak is er een persoonlijke crisis voor nodig om je dagelijkse patronen te veranderen. Bij mij was het mijn scheiding die me deed beseffen dat ik op deze manier niet meer verder wilde. Dus ging ik nadenken over hoe ik wel verder wilde gaan. En ik ging op onderzoek uit hoe het anders kan. Ik kon me niet meer voorstellen dat we hier zijn alleen om keihard te werken en vervolgens dood te gaan aan de gevolgen van chronische stress. Nee dat is niet de keuze die ik wil maken, het leven heeft meer inhoud als werken... werken... gebukt gaan onder de druk van de maatschappij..

Ik begreep dat als ik werkelijke verandering wilde, ik nieuwe gedachten en overtuigingen over mezelf en over mijn leven mocht gaan creëren. Gelukkig kun je die programma’s veranderen, en je leven verandert met je mee. je kunt je eigen leven leven. Zoals jij het wil, zonder beperkingen.


Word baas over je eigen leven!!

Ik leid nu een ander leven, omdat ik de regie van mijn leven in handen heb. Dit maakt het voor mij mogelijk om mijn dagen in te vullen op een manier waar ik blij van word. Ik doe het werk wat ik geweldig vind en waar ik nu veel energie van krijg in plaats van dat het me veel energie kost.

Als ervaringsdeskundige begeleid ik mensen in het proces om het heft weer in eigen handen te krijgen en je leven weer zelf te gaan invullen.

Wil jij ook weer het heft in eigen handen?? Terug, je eigen leven leiden ? Neem dan contact met me op. Dan realisen we samen een nieuwe jou!


uit licht en liefde

Johannes <3


Last Post
Next Post
Topics
No topics.

Loading Conversation